Kvintet Piazzolleky: koncert ob 10. obletnici delovanja in izdaji nove zgoščenke, s posebno gostjo Ano Bezjak

Quintet Piazzolleky: 10 years & new CD release feat. Ana Bezjak

petek, 2. 12. 2016, ob 19:30,

Dvorana Union, za IZVEN

Vstopnice po ceni 10 € so v prodaji na blagajni in spletni strani Narodnega doma.

 

 

Piazzolleky Quintet:

Matjaž Antončič, violina

Davorin Mori, klavir

Timi Krajnc, kitara

Rok Hozjan, kontrabas

Matjaž Balažic, bandoneon

Gostja: Ana Bezjak, vokal

 

Čutnost in erotika, tišina, žalost, brutalnost.

Te in številne druge plati življenja je mogoče slišati v tangu, kjer je občinstvo priča poteku zgodovine tanga na koncertih kvinteta Piazzolleky.  

S strastjo Tanguerosa, balkanskim temperamentom in z občutenim ter prefinjenim pristopom izobraženega glasbenika, Tango Nuevo in Tango Tipico dobita novo dimenzijo. V mnogih državah  Evrope, v velikih koncertnih dvoranah kot tudi v klubih – od koder tango izvira – so dokazali njihov občutek za to glasbeno zvrst ter izkazali visoko raven interpretacije, ki jih naredi edinstvene. 

Z desetimi leti neprekinjenega delovanja se kvintet Piazzolleky ponaša z najdaljšim stažem tango ansambla v Sloveniji. Nespremenjena zasedba se je v zadnji dekadi preizkusila najprej v Tangu Nuevu s kompozicijami Astorja Piazzolle, nato pa preko »tanguerov« po svetu hitro odkrila zakladnico tradicionalnega tanga, se zakopala vanj in ga v lanskem letu ovekovečila na prvi zgoščenki Loca.

Ob svoji deseti obletnici vas Piazzolleky vljudno vabijo na koktejl obeh tangov, novega in starega, brutalnega in nežnega, modernega in nostalgičnega.

www.piazzolleky.com

Dogodek na Facebooku.