Vabljeni na 2. intenzivni vikend seminar tanga z Vlasto in Antonom.

SOBOTA, 4. 2. 2017 – dvorana Freske:

15.30-17.00 DELAVNICA: ZANIMIV IN NEOBIČAJEN HITER PRENOS TEŽE  
Nesimetričnost objema povzroči, da je izvajanje likov lažje na eno stran (odprto) kot drugo (zaprto). S tem se ujamemo v nesorazmerno uporabo le ene strani v plesu (plesalke to zelo močno občutijo, ko jih plesalci venomer znova postavljajo na desno nogo…). S konceptom hitrega prenosa teže, vam bova pokazala enega izmed načinov za uravnotežanje obeh strani in s tem za povečanje gibalnega slovarja.

17.15-18.45 DELAVNICA: VOLCADAS IN COLGADAS 1  
Volcada (nasloniti se) in colgada (viseti) sta koncepta, pri katerih plesalca delita težo znotraj objema izven svoje osi. Kljub temu, da se na prvi pogled zdita koncepta zapletena, pa sta lahko s tehničnega vidika preprosta in “majhna”, torej primerna za ples na milongi. Na prvi uri bomo naredili posebno pripravo za razumevanje fizikalnega vidika izvedbe ter si ogledali časovne zakonitosti izvedbe, ki potem vplivajo na uporabo v glasbi.

NEDELJA, 5. 2. 2017 – velika dvorana:

11.45-13.15 DELAVNICA: ENTRADAS
Ena izmed možnosti za predpripravo za volcade in colgade so tudi entrade. Z entrado pridemo v paru zelo skupaj in noga vodečega vstopa globoko v prostor sledečega. Ogledali si bomo, kako to izvesti, ne da bi partnerja spravili iz osi, iz ravnotežja. Ko bomo to usvojili, bomo počasi in previdno zavestno začeli voditi izven osi.

13.30-15.00 DELAVNICA: VOLCADAS IN COLGADAS 2 
Na podlagi preprostih likov bomo nadaljevali z delom iz klasa 1 in se podali v igrivost, ki nam jo omogočata ta dva koncepta.

Seminar se zastavljenih tem loteva po principu od temeljev k kompleksnemu, zato je primeren za plesalce z različnimi nivoji znanja.

Delavnice vodita Vlasta Veselko in Anton Volkov.

CENE DELAVNIC:
1 delavnica / 18 € na osebo
2 delavnici / 34 € na osebo
3 delavnice / 48 € na osebo
4 delavnice / 60 € na osebo

PROSIMO ZA VNAPREJŠNJE PRIJAVE NA:
2matango@gmail.com
031 559 413 / Sabina

VLASTA VESELKO je plesalka in učiteljica tanga z večletnimi izkušnjami. Po letu in pol bivanja v Buenos Airesu, prestolnici tanga, kjer se je nenehno izpopolnjevala v umetnosti tega magičnega plesa, hkrati pa tudi učila in nastopala, se za nekaj mesecev vrača v Slovenijo, kjer želi deliti pridobljene izkušnje z vsemi, ki želijo poglobiti svoj tango.

ANTON VOLKOV, mojster argentinskega tanga, živi in dela v Ljubljani, kjer je ustanovil Akademijo argentinskega tanga, sicer pa prihaja iz Moskve.
Za seboj ima 15 let izkušenj v poučevanju tanga in javnih plesnih nastopih, poklic plesalca pa je izbral potem, ko je zaključil poklicno kariero v borilnih športih. Prepričan je, da je tango kot vsako drugo početje živa stvar, ki se nenehno spreminja, raste in prilagaja našemu življenju.

Dogodek na facebooku