Plesni par Dušica Jenko in Vojko Pečar poučujeta argentinski tango v Mariboru od leta 2014, kot aktivna člana MaTanga, plesnega društva za ohranjanje in negovanje tradicije argentinskega tanga.

 

Plesna pot Dušice se je začela leta 2004 v Ljubljani, kjer se je udeleževala in učila pri različnih argentinski parih, da omenimo samo nekatere zanjo najpomembnejše, kot so Leandro Palou & Andrea Misse, Osvaldo & Coca Cartnery, Mariano Chicho Frumboli & Eugenia Parilla, Sebastian Arce & Mariana Montes, Bruno Tombari & Mariangeles Camano, Ismael Ludman & Maria Mondino, na vikend delavnicah in od 2006 tudi na festivalih. Kasneje je začela poučevati tudi sama, najprej v društvu Tango.si v Ljubljani, potem pa s slovenskim Argentincem Alfredom Rutarjem v Idriji, Novi Gorici in Makedoniji. Za mesec dni je dvakrat obiskala tudi Argentino in se tam plesno izpopolnjevala. Leta 2012 se je preselila v Maribor, kjer nadaljuje poučevanje argentinskega tanga skupaj s partnerjem Vojkom Pečarjem.

Vojko Pečar je pričel plesati argentinski tango leta 2007 v Mariboru in Gradcu. Učil se je pri mnogih argentinskih maestrih na vikend delavnicah ter festivalih doma in po svetu.

Njuna skupna pot se je pričela leta 2012, od takrat potujeta po Evropi, se udeležujeta različnih delavnic, festivalov in tango maratonov, se izobražujeta in plešeta v Nemčiji, Belgiji, Franciji, Španiji, Avstriji, Romuniji, Češki, Poljski, Litvi, Latviji, na Nizozemskem,… in še kje.

 

Kot pravita sama: “Najin cilj je, da predajava svoje znanje argentinskega tanga naprej, širiva lepoto tega prelepega plesa, polnega emocij, kreativnosti in improvizacije na glasbo. Tango je hoja v objemu, kjer se pleše med koraki!”